MENÜ

Tűz Népéről

Kép

 

A tűz népének földrajzi elhelyezkedése kisebb-nagyobb szigeteken alapszik. Körülbelül 11 szigetet található az eredeti elhelyezkedése alapján, vagyis a háború és a hódítások előtt.


Az egyik híresebb szigete a Fél hold alakú sziget, ahol megtalálható Rokku avatár templomai is. A templomban található egy naptár, ami a egy templomba beszűrődő fénysugárral határozza meg az időt. Ha ez a fénysugár eléri Rokku avatár szobrán a szemeit akkor "hivatalosan" is nyári napéjegyenlőség forduló van :). Ilyenkor Aang képes beszélni Rokkuval. A sziget vulkanikus eredetű így nem épült a templom túl biztonságos helyre. Az 1. könyvben a templom leomlik Rokku avatár jóvoltából :P.

A Tűz királyságának szíve a legnagyobb
szigeten található, többek között itt van a főváros is. Itt él az uralkodói család; vagyis Ozai és rokonai. 

Átlagosan a Tűz népének szigetei teli vannak vulkánokkal, talán az összes sziget vulkanikus eredetű.

Gyarmataik a Levegő népének területei, a déli víztörzsének egy része, a Föld királyságának nyugati részei. Szóval eléggé sok területet sikerült már elfoglalniuk. 

Mezőgazdaságuk leginkább a halászaton alapszik, ez azért van mert a szigetcsoportokon nem nagyon van hely a mezőgazdaságra. 

A hajókat a háborúban is használják. Például az északi víz törzsének kontinensét is hajókkal szerették volna leigázni. A hajókat általában fel ruházzák egy két katapulttal ami lángoló tűzgolyókat lő ki az ellenségre. Ez eléggé hatásos fegyver. Másik igen fejlett harci eszközük Teo apjának találmány, ami bármilyen merek hegyfalat képes megmászni, ráadás akár 3 tűzidomárral a belsejében! A szerkezetben vagy egy egyensúlyozó kütyü, ami vízzel működik. Érdemes még megemlíteni a harci hőlégballont ami szintén Teo apjának találmánya. Ezt a ballont a 3. könyveben fogja felhasználni a tűzhadsereg.

Hagyományaik közé tartozik a Tűz fesztivál. Ilyenkor van aki maszkokat visel. Népszerű csemegeként Lángoló Tűz Pitét is árulnak. A fesztivál gyakori programjai a bábszínház, a mutatványosok előadásai és a tűzijáték.


Hagyományok sorából azt sem szabad elfelejteni, hogy az tűz népének uralkodói családjának minden tagja kontyot visel. Néha a nagyobb rangú parancsnokok is kontyot viselnek
, pl.: Zhao. A koronájuk is ehhez a kontyos módszerhez idomul, ugyanis a korona mindössze egy kis fejdísz amit a kontyukba kell tűzni. Ez a kis dísz úgy néz ki mit a tűz lángjai.

Idomárjaik a tűz idomárok, akik a napból kapják erejüket. Ezért nekik nappal jobban megy az idomítás mint éjjel. Kiegészítő idomításuk a Villámidomítás. (Erre az idomításra többek között Iroh és Azula is képes.) Ja igen és nagyon fontos, hogy a tűzidomárok napfogyatkozáskor nem tudják használni képességeiket. Napfogyatkozás akkor van amikor a hold eltakarja a napot , ezt más néven a tűz népének sö tét napja. Aangék erre a napon akarják leverni a háborút ( 2. könyv 10. rész A könyvtár című részben tudták meg!)

Általános színük az élénkvörös és a sötét barnás vörös, de folytathatnám a sort a naranccsal és a sárgával is.

Asztali nézet